Több leszel, ha teszel

(Last modification: 28/02/2019)

Több leszel, ha teszel

Hazánkban egyre több ember életének része a közösségi szolgálat. A társadalom több mint 40 százaléka önkénteskedik rendszeresen és a számok évről évre emelkednek. Illés Boglárka beszámolója az önkéntességgel kapcsolatos hazai előrelépésekről.

Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár az ECHO TV JÓ reggelt című műsorának hétfői adásában elmondta, főleg a szociális, az oktatási és a környezetvédelmi területen népszerű az önkéntesség. Egyre több a fiatal önkéntes. Illés Boglárka rámutatott, az iskolai közösségi szolgálat az önkéntesség egyfajta előszobája. 2016 óta az érettségi előfeltétele, hogy a fiatalok az 50 óra közösségi szolgálatot teljesítsék. A helyettes államtitkár hozzátette, ha azt szeretnénk, hogy még több fiatal önkénteskedne, az iskolások, a fiatalok felé kell nyitni. 

Nagyon fontos, hogy a diákoknak a virtuális tér mellett legyenek valós tapasztalataik is. Amikor önkéntes tevékenységet végeznek már azzal is gazdagabbá válnak, hogy valakinek segítenek – emelte ki Illés Boglárka. 

Teljes beszélgetés:

Több leszel, ha teszel

 

Read more

 

A magyarok értékes dolognak tartják az önkéntes segítségnyújtást

könyvelés A magyarok értékes dolognak tartják az önkéntes segítségnyújtást

A magyar társadalmon belül igen vegyes az önkéntesség megítélése. Ez elsősorban a társadalom informáltságával függ össze. Jelentős hozzáállásbeli különbség van ugyanis azok között, akik önkénteskednek és azok között, akiket a téma kevéssé érint. Azonban a pozitív megítélés elterjesztése nem is olyan lehetetlen feladat, mint gondoljuk.