Idén is lesz 72 óra kompromisszum nélkül

(Last modification: 11/08/2020)

Idén is lesz 72 óra kompromisszum nélkül

Ismét megtartják a háromnapos önkéntes ifjúsági megmozdulást. Mutasd meg, mire vagy képes, és éld át, hogy valóban több vagy, ha adsz!

A 72 óra egy exkluzív kalandtúra a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház szervezésében, melynek során minden év október második hétvégéjén önkéntes fiatalok lepik el az országot, akik különböző területeken nyújtanak segítséget és teszik szebbé környezetüket.

Idén október 8-11. között a 72 óra és a szeretethíd csapata újból megszervezi szokásos programját. Az a felhívásuk, hogy saját lakóhelyeden, közösségedben magatoknak szervezzetek közhasznú önkéntes tevékenységet. Gyűjtsd össze barátaidat, osztálytársaidat, közösségi társaidat, és vegyétek észre, milyen munkára lenne szükség a környezetetekben, és segítsetek ott, ahol valóban szükség van rátok!

Találj ki egy projektet, regisztrálj a szervezet honlapjára, ha pedig eljön az idő, dokumentáld fényképek, videók és hasonlók formájában, mit vittél véghez e pár nap alatt a barátaiddal. A legügyesebbek, a legtöbb jót tevők különleges díjakban is részesülhetnek.

Regisztrálj a GLOCOVO-ra, és fedezt fel a hasonló lehetőségeket!

További részletek a szervezet honlapján.

 

Read more

 

Önkéntességgel is érdemes építeni életpályánkat

könyvelés Önkéntességgel is érdemes építeni életpályánkat

Míg akár még néhány éve is sokan úgy vélekedtek Magyarországon, hogy a szakmai önéletrajz akkor „ütős”, ha bizonyítja a szakmai megfelelést, a rátermettséget, a karriertanácsadók már régóta sulykolják, hogy a pályázónak előnyösebb összetettebb formában, komplex módon bemutatkozni.

„Az önkéntes tevékenység nem ingyenmunka” – Interjú Simon Ádámmal

könyvelés „Az önkéntes tevékenység nem ingyenmunka” – Interjú Simon Ádámmal

Simon Ádámmal, a H+ Média és Kulturális Egyesület elnökével és főszerkesztőjével, a Herényi Kulturális és Sportegyesület munkatársával, az ELTE SEK öregdiákjával készült interjú az önkéntes munkáról, annak társadalmi hasznosságáról, egyéni előnyeiről és történelmi átalakulásáról.