Az önkéntes munka szépségéről készült egy új magyar nyelvű videoklip

(Last modification: 22/05/2020)

Az önkéntes munka szépségéről készült egy új magyar nyelvű videoklip

Nagy Kristóf Balázs Önkéntes költészet című videóklipjének bemutatója volt szerdán a szekszárdi városházán.

A huszonkét éves fiatalember ebben a félévben alapdiplomázott a Corvinus Egyetemen, így jelenleg nincs állandó és hivatalos elfoglaltsága. A veszélyhelyzet súlyosságára tekintettel, és mert ideje is akadt, úgy döntött az egyik legjobb barátjával együtt, hogy önkéntesnek jelentkezik. Biztos volt benne, sok mindenben tud segíteni a szekszárdi időseknek.

Mivel egyébként is ír Kritya művésznéven, a helyzet pedig megkívánta, hogy megörökítsék, elkészült az önkéntességről szóló rapszöveg. A rövidfilm elkészítését a város is támogatta, a szervezést Böröcz Máté, a polgármesteri kabinet munkatársa vállalta. Két rutinos operatőr, Pomsár Tamás és Szűcs István forgatták le a klipet, amelyet most már bárki megnézhet Kritya youtube csatornáján.

Ács Rezső polgármester a bemutatón elmondta, elsősorban a fiataloknak szól ez kisfilm, amely az önkéntes munka szépségét, hasznát hivatott bemutatni, hátha másokat is arra sarkall, hogy segítsenek.

A városvezető arról is beszélt, hogy szinte a vészhelyzet kihirdetésével egy időben hirdették meg az önkéntes programot. Eddig harmincnégy jelentkezővel szerződtek, az ő munkájukat a humánszolgáltató központ koordinálja, és jelenleg százkilencvenkilenc időssel állnak kapcsolatban. Bevásárolnak nekik, kiváltják a gyógyszereiket, kutyát sétáltatnak, és elintézik az ügyeiket a postán. Az önkéntesek ezért ellenszolgáltatást nem kapnak.

Forrás

VIDEÓ

 

Read more