Az ÖMÉ bemutatta a hét önkéntesét

(Last modification: 16/03/2021)

Az ÖMÉ bemutatta a hét önkéntesét

Az Önkéntesség Magyarországi Éve keretében mostantól hazánkban minden héten újabb példamutató önkéntest fognak bemutatni. Érdemes követni őket, hiszen rengeteg inspirációt nyerhetünk tőlük!

A Fesztivál Önkéntes Központnál számtalan olyan fiatal önkénteskedik, akikre érdemes odafigyelni, mert olyan elhivatottság és tenni akarás jellemzi őket, ami példaértékű lehet bárki számára. A hét önkéntese, Oszterman Fanni is egy közülük!

Fanni elmondása szerint a legfontosabb számára, hogy senki se érezze magát egyedül, és mindenki tartozzon egy közösséghez. Fiatal kora ellenére sokat tett már ezért a célért, önkéntes tevékenységeinek ez az egyik fő motivációja, és a Szegedi Tudományegyetemen is közösségszervezés szakon tanul, hogy professzionális szintre emelhesse tapasztalatait, tudását.

A Fesztivál Önkéntes Központ oszlopos tagja, idén már 5. éve. 2017-ben még önkéntesként segített, majd a következő években felvételt nyert a FÖK HelloMentor képzésére, így önkéntes mentorként támogatta a rendezvényeket kedvességével és alázatos munkájával.

Már a képzés alatt kiemelkedő volt lelkesedése és érdeklődése, majd a rendezvények során beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Fanni személyében egy olyan vezetőt ismerhetünk meg, akire mind a felettesei, mind a csapattársai számíthatnak. Pontos, következetes és alapos munkavégzése mellett arany szíve és szerénysége teszi őt minden társaság kedvelt tagjává. Csapatai felé végtelen szeretettel és türelemmel fordul, mindig az ő érdekeiket nézi, és rendületlenül képviseli azokat. Így emlékszik rájuk vissza: „Mindegyik csapatot, akikkel együtt dolgoztam, nagyon megszerettem, sokukkal mai napig tartom a kapcsolatot.”

Személyiségének és teljesítményének köszönhetően a Sziget Fesztiválos csoportvezetője felkérte, hogy tartson velük a berlini Lollapalooza Fesztiválra is, ahol a Vándor Vurstli játékparkban önkénteskedett. Mindemellett Miskolcon és Szegeden is aktív részese a kulturális életnek. A helyi színházi társulatok programjain, előadásain, valamint gimnáziumi és egyetemi rendezvényeken is végzett már önkéntes tevékenységet. De a sportesemények sem állnak távol tőle, a Gyulai István Memorial Magyar Atlétikai Nagydíjon és a 17. Fina Világbajnokságon is részt vett önkéntesként.

A szociális szférában is lelkesen tevékenykedik, önkénteskedett már állatmenhelyen, családgondozóban és a Mancs kutya által ismertté vált Spider Mentőcsoport alapítványi eseményén. 2020 márciusában a pandémiás időszak alatt az elsők között jelentkezett a Fesztivál Önkéntes Központ és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös programjára, a „Hogy tetszik lenni?”-re. Ennek keretein belül, a karantén alatt „pótunokaként” telefonhívásaival tette vidámabbá egy idősek otthonában lakó hölgy mindennapjait. Ebben is közösségszervező hajlamai motiválták, úgy érezte a program során lehetősége van segíteni azoknak, akik magányosak.

Fanni meglátása szerint a mostani, felgyorsult világban az emberek sokszor elmennek egymás mellett, az idejük nagy részét az online világban töltik el, egész nap a telefonjukat bújják, nem figyelnek a másikra, keveset beszélgetnek. Szerinte az önkéntesség viszont kimozdítja az embert a komfortzónájából, inspirálja őt, életre szóló élményeket és barátságokat ad.

Forrás

 

Read more