1000 jó emberre van szükség – önkénteseket keres a Bátor Tábor

(Last modification: 10/02/2020)

1000 jó emberre van szükség – önkénteseket keres a Bátor Tábor

Ilyen esetekben tud nagyon szuper lenni, ha ott van a telefonodon a GLOCOVO!

Évente közel ezer önkéntes segíti a Bátor Tábort abban, hogy súlyosan vagy krónikusan beteg gyerekeknek és hozzátartozóiknak szervezzenek élményterápiás táborokat, ezzel visszahozzák a gyerekkort és megváltoztassák a táborozók életét. Azonban ilyenkor nem csak gyerekek és családok élete változik meg, hanem a táborokban segítő önkénteseké, azaz a cimboráké is.

Nézzünk néhány érvet, miért is olyan jó önkénteskedni.

1. Miközben másoknak segítesz, saját magadról is új dolgokat tanulsz

Gellért, a Bátor Tábor egyik önkéntese így fogalmazta meg saját élményeit: „Az önkéntesség sokat formált és alakított rajtam, általa jobb, nyitottabb és bátrabb emberré váltam úgy, hogy közben másoknak segítettem. Én már tudom, és azt szeretném, hogy mindenki más is tudja, önkénteskedni a legjobb dolog a világon.”

2. Egy igazán inspiráló csapat tagja lehetsz, akikkel neked is élmény lesz a munka

Olyan emberekkel dolgozhatsz együtt, akikkel talán máshol nem találkoztál volna. Lehet, hogy teljesen mások vagytok, mással foglalkoztok, más dolgok érdekelnek benneteket, de egyvalami biztosan közös bennetek: egy közös ügyért harcoltok, így igazi bajtársak lesztek.

3. Általad jobb hely lesz a világ, életeket változtathatsz

A SeriousFun Children’s Network és a Yale Orvosi Egyetemének Gyermektudományi Központjának kutatása igazolta, hogy a tábor valóban megváltoztatja a gyerekek életét. A szülők között végzett felmérésből kiderült, hogy a tábor hatására a gyerekek 79 százalékának nőtt az önbizalma, 77 százalékuknak pedig jobb lett az önértékelése. Ebben pedig az önkénteseknek komoly szerepe van.

4. Hasznosan töltheted a szabadidődet

A Bátor Tábor nemzetközi turnusaiban akár angol nyelvtudásodat is kamatoztathatod, végül, de nem utolsó sorban pedig, az önéletrajzodban is jól mutat, ha önkénteskedsz.

Forrás

 

Read more

 

How This Man Is Saving Trees & Animals

könyvelés How This Man Is Saving Trees & Animals

In 2018 Jon was in the middle of working out another ad campaign for a company that had the newest diet trend product when he decided he was sick of it. He was sick of sitting around while humans destroyed the planet.