„72 óra kompromisszum nélkül” idén is – Megkezdődött a regisztráció az önkéntes ifjúsági akcióra

(Last modification: 28/09/2020)

„72 óra kompromisszum nélkül” idén is – Megkezdődött a regisztráció az önkéntes ifjúsági akcióra

Október 7-ig lehet regisztrálni az ország legnagyobb önkéntes programjára.

A „72 óra kompromisszum nélkül” háromnapos ifjúsági akciót idén ősszel immár tizenharmadik alkalommal rendezi meg a három történelmi egyház. A „Segítsünk együtt!” szlogennel meghirdetett, október 8-tól 11-ig tartó program célja, hogy népszerűsítse az önkénteskedést a magyarországi és a határon túli magyar fiatalok körében.

A Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház hirdette meg a háromnapos közös programot, amiről az MTI-t is hírt adott.

Idén a vállalkozó önkéntesek, iskolai csoportok, ifjúsági közösségek maguk kereshetnek feladatokat saját környezetükben, mint például online korrepetálás, szociális segítségnyújtás, intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás.

A szervezők azt javasolják a regisztráló csoportoknak, hogy a járványügyi helyzetnek megfelelően a legbiztonságosabb megoldásokat válasszák. Ez egyben új lehetőséget is teremt a jelentkező csapatok kreativitásának kibontakoztatására is, hiszen így a segítségnyújtás egészen új típusú csatornáit fedezhetik fel.

A szervezők kiemelten kérik a pedagógusok segítségét a rendezvény hírének terjesztésében, hogy iskoláikban minél több diák bekapcsolódjon az önkéntes akcióba, melynek keretében olyan tevékenységek végezhetők, amelyek iskolai közösségi szolgálatként is teljesíthetők.

A szervezők idén hosszabb regisztrációs határidőt hagytak, így egészen október 7-ig várják az önkéntes csoportok jelentkezését a maguknak talált feladattal a www.72ora.hu oldalon.

A „72 óra kompromisszum nélkül” célja: felhívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére és segítőkészségére, illetve az, hogy a fiatalok is megtapasztalják az önzetlen segítségnyújtás örömét.

Az akció évről évre 7000–9000 fiatalt mozgat meg, akik országszerte összesen akár több mint 400 önkéntes projektet valósítanak meg.

Az idei akció „Segítsünk együtt!” szlogenje arra hívja fel a figyelmet, hogy együtt többre vagyunk képesek, és érdemes csapatot, közösséget szervezni egy jó ügyért. Másrészt azt üzeni, hogy a rendezvényt szervező egyházak is nyitottak az együttműködésre, hiszen a célunk ugyanaz, ami a rendezvény bibliai mottója is: „Szeretettel szolgáljatok egymásnak” (Gal 5,13).

Forrás

 

Read more