Önkéntesek jelentkezését várják a 2021-es Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

(Last modification: 08/06/2020)

Önkéntesek jelentkezését várják a 2021-es Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

Az eredetileg idén megrendezésre kerülő eseményt a koronavírus miatt egy évvel későbbre halasztják. Az önkéntesek jelentkezése azonban már most megkezdődik.

Önkéntesek jelentkezését várják a 2021 szeptemberében Magyarországon megrendezésre kerülő globális eseményre, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK). Az eredetileg 2020. szeptember 13. és 20. között lebonyolítandó programokra, amikre csaknem száz országból több mint ötvenezer ember regisztrált, és aminek záró miséjére Ferenc pápát is várták, a koronavírus miatt most még egy évet kell várni. Az önkéntes jelentkezések viszont már most elkezdődnek. A világ katolikusainak számára kiemelt jelentőségű, nagyszabású eseményre több, mint kétezer, 16 évesnél idősebb önkéntesre lesz szükség a feladatok megvalósítására. Ez egy ritka és kitüntetett alkalom a hitélet hivatalos képviselőinek megismerése és a különféle vallási témákban való elmélyedés szempontjából. Ferenc pápa pedig még sohasem járt Magyarországon, ami még tovább tetézi az alapvetően is kivételes rendezvény iránti várakozást.

A kongresszus új időpontja 2021. szeptember 5-12. A további részletek és a regisztrációs lehetőség az alábbi linken tekinthető meg:

https://www.iec2020.hu/hu/onkentesseg

Kép forrása

 

 

Read more