Így segítsd az időseket: önkéntes pótunokákat keresnek

(Last modification: 11/05/2020)

Így segítsd az időseket: önkéntes pótunokákat keresnek

„Hogy tetszik lenni?” címmel indított kezdeményezést a Fesztivál Önkéntes Központ. A program az otthonaikba kényszerült idős korosztályt köti össze lelkes fiatalokkal telefonon keresztül.

A jelenlegi járványügyi helyzetben sokak élete fenekestül fordult fel. Nem csak a közösségeinktől szakadtunk el, napi szinten rossz hírekkel van tele az üzenőfalunk, és senki sem tudja meddig tart ez a kialakult állapot. Viszont van, ami biztos és állandó: járvány ide vagy oda, az önkéntesség szexi – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a legnagyobb hazai fesztiválok önkénteseit koordináló szervezet, amely a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben indított önkéntes programot.

A „Hogy tetszik lenni?” kezdeményezés lényege, hogy a koronavírus legveszélyeztetettebb csoportjába tartozó, otthonaikba kényszerült idős korosztályt szabadidővel rendelkező lelkes fiatalokkal kötik össze telefonon.

„Tudjuk, hogy az önkénteseink könnyedsége és vidámsága telefonon keresztül is ragadós. Emellett újra részesei lehetnek egy közösségnek, ami mindannyiunknak hiányzik” – mondta Nagy Réka, a Fesztivál Önkéntes Központ vezetője, hozzátéve: nemcsak a két generáció közötti kapcsolat felélénkítése a cél, hanem az értékteremtés, hagyományőrzés is.

Minden héten új és új témákat helyezünk majd előtérbe, mint például, hogy hogyan szórakoztak régen és most, begyűjtjük a legjobb recepteket, meghallgatjuk a régebb óta fiatalok katonasztorijait, de előkerülnek a randik és az első szerelem történetei is.

A program során önkéntesek is kitörhetnek a karantén szürke egyhangúságából, és olyan történeteket, életbölcsességeket hallhatnak, ami emlékezetes lesz számukra.

A Fesztivál Önkéntes Központ új programja mindenki számára nyitott. Minden felkészítés, meghallgatás, és kapcsolattartás online zajlik, így az ország bármelyik pontjáról jelentkezhetnek azok, akik szeretnének segíteni, kommunikatívak, és hetente pár órát tudnak szakítani arra, hogy egy jófej nénivel vagy bácsival csevegjenek.

Forrás

Bővebb infó

 

Read more